Dränering och isolering i Stockholm

Stockholm Fuktskydd är din hjälp när du behöver ett stabilt fuktskydd för ditt hem. Med gedigen erfarenhet och med kunden i fokus så levererar vi dränering, källargolv samt diverse markarbeten till ett fast pris.

Fyll i formuläret för ett kostnadsfritt besök där vi tittar på just ert behov.

Stockholm Fuktskydd är experter på dränering med lång erfarenhet.

Vi arbetar uteslutande med de bästa produkterna i branschen och vår personal har genomgått kursen FUKTCERT. Det finns mycket att tänka på inför en dränering. En dräneringen tar 1-2 veckor i dom allra flesta fall. Vi lämnar 10 års garanti.

För mer info se FAQ

Vad våra kunder tycker

Pordrän är det kompletta fuktskyddet med följande egenskaper:

1. Dränerande – Så att vatten inte blir stående utanför huset.
2. Kapillärbrytande – Förhindrar vatten från att sugas in i konstruktionen.
3. Isolerande – Energibesparande och krävs för att erhålla en uttorkning.
4. Uttorkande – Att kunna få ut fukt ur konstruktionen.

Dessa 4 egenskaper är det som krävs för att fuktsäkra en husgrund/källare.

Ett par moment till avslutat jobb:

Vi erbjuder ett kostnadsfritt besök där vi konsulterar hur just ert behov av dränering ser ut. Du som kund får även möjligheten att ställa frågor under besöket.

Vi gör en enkel uppmätning av tomten/ytan som jobbet berörs av.
Ni erhåller en offert via mail, självklart besvarar vi eventuella frågor om offertens olika delar. Efter slutgodkännande av offert så tittar vi på en tidsplan för när jobbet kan starta.

Dränering, fuktskydd och isolering görs. Grovåterställning görs. Jobbet betalas i sin helhet först när jobbet är klart.

Vanliga frågor och svar om dränering

Att räkna ut kostnad för dränering kan vara svårt över telefon. För att göra en bra uppskattning på vad det kostar att dränera behöver vi komma ut till er och mäta era förutsättningar. Storleken på ditt hus, husets konstruktion och dina mark- och jordförhållanden är exempel på saker som påverkar en kostnad för dränering.

Markförhållanden, byggnader och växtlighet är faktorer som kan påverka hur lång tid en dränering tar. En dränering kan utföras under hela året. En dräneringen tar 1-2 veckor i dom allra flesta fall.

Ett hus brukar behöva dräneras om efter 25-30 år om den förra dräneringen är utförd på ett bra sätt. Det finns saker som kan göra att man behöver dränera om tidigare än så. Exempelvis vid ombyggnad/tillbyggnad, altanbygge, bygge av förstukvist eller ombyggnad/renovering av källarutrymme. Och självklart bör man dränera om ifall man får problem med fukt i källaren.
Problem med fukt i källaren kan bero på att man är i behov av en dränering. Fuktskador kan uppstå av fler orsaker, men vanligast förutom att dräneringen behöver göras om är att marken lutar mot huset på vissa ställen. Det kan orsaka att regnvattnet inte leds bort från huset genom markens rörsystem.
När man dränerar om ett hus behöver man gräva ett 100-150 cm brett schakt runt huset. Detta innebär att altaner och förstukvistar runt huset måste stagas upp, flyttas eller rivas. Större buskar och växter kan vi hjälpa till att flytta tillfälligt med våra grävmaskiner. Gräsmattan är lätt att återställa och platta till efter utfört arbete.

Källaren ska efter dränering ha liknande klimat som husets övervåning, och källarlukten ska ha försvunnit. Tidigare fuktfläckar i källaren ska efter en tid ha försvunnit.

I stolt samarbete med